Mivel a főzés a másik (harmadik? negyedik?) nagy szenvedélyem, gondoltam kiterjeszem a kört, és a konyhai kreativitást is bemutatom :) Olcsó, és ez is egyedi :)
Ne ijesszen el senkit a cím, de nem fogok zsákbamacskát árulni: igen, tökből készült lapcsánka egyik délután, és nagyon finom lett!!!
Miután megpucoltam a télére, fagyasztóba szánt tököket, csomagolás előtt jutott eszembe, hogy anyósomtól hallottam a tökből készült lapcsánkáról, valahol evett ilyet, és nagyon dícsérte (bár ő maga még soha nem készített), ezért gondoltam: ette fene, kipróbálom, mit veszíthetek? Egy marék tököt, max :)
Az eredmény: Még a tököt (a tökfőzelék miatt) zsigerből elutasító férjem is jóízűen vacsorázott belőle :)
Íme tehát az olcsó és sokak által lenézett tök egy másik, egyszerű és gyors elkészítési módja képekben azoknak, akik unják a tökfőzeléket (megjegyzem nekem az is egyik nagy kedvencem):
A csomagolásra kész ...egy ment a turmixba, a turmix és a laska
tökből vettem két maréknyit... egy pedig a tálba, hogy összekeverve
azért legyen tartása :)
fűszereztem, mint az két tojás és egy bögre a sütéshez nem kell
eredeti lapcsánkát: (vagy több, ki hogy szereti) kommentár, ugye? :)
só, bors, sok fokhagyma liszt után tök úgy nézett ki,
mint az igazi lapcsánka :)
...megfordítottam... ...és íme a végeredmény :) saját készítésű
paradicsom-szósszal
tálaltam
legfőbb kritikusom :)))
Bátran ajánlom, ha egyszerűen készíthető, olcsó, finom uzsonnát vagy vacsit akartok készíteni a családnak, és mivel tényleg hasonlít a lapcsánkához, nem is biztos, hogy el kell mondani, hogy miből készült ;)
Arányokat azért nem írtam, mert - mint mindent - ezt is szemre mértem, az a lényeg, hogy az állaga a liszt hozzáadása után híg galuskatésztához hasonlítson.A paradicsomszósz helyett tartár vagy fokhagymás tejföl, illetve majonéz is használható ízlés szerint, de azért a saját fejlesztésű paradicsomszósz elkészítésének módját közzéteszem, mert nagyon finom pizzára (igazából pont azért készül), egész télen ezzel sütök a bolti tartósítószeres vacak helyett :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése